twitter-logo-2 facebook-art Arkade LinkedIn

Arkade-logo01

 

  • Onze openbare school is multicultureel. Arkade helpt ons met een afgewogen lesprogramma over de vijf wereldgodsdiensten.

  • Hoe kunnen wij onze christelijke identiteit als een kwaliteit laten weerklinken in onze school?

  • Het overlijden van een moeder had een enorme impact. Arkade hielp ons het rouwproces op school te begeleiden.

  • Leerkrachten hadden moeite met de betekenis van Pasen. Wij wilden als team een eigentijdse invulling van dit feest.

  • Wij gaan fuseren met een ander schoolbestuur. Arkade begeleidt ons bij de invulling van onze nieuwe identiteit.

  • De ouders vroegen om een ouderavond over onze schoolidentiteit. Arkade verzorgde een inspirerend programma.

Dit boek is een genot om te lezen. Ik ben groot fan van Margaret Atwood. Als scherpzinnig feminist schetst ze in 'Het verhaal van een dienstmaagd' - verfilmd in de serie 'the handmaids tail' - een dystopische wereld waarin vrouwen het onderspit delven. Het boek illustreert welke instrumenten een ideologie kan inzetten om een groep mensen te onderdrukken. Het is laagdrempelig en meeslepend geschreven, je kruipt zo in de prachtige personages. Omdat alle elementen van dit verhaal ergens in de geschiedenis waargebeurd zijn, komt het verhaal absoluut bij je binnen. En vooral...het laat zien hoe onze vrijheden elk moment moeten worden verdedigd. Want stel dat vrouwen van de ene op de andere dag geen bankrekening meer mogen hebben... Met één druk op de knop is de helft van de samenleving volledig afhankelijk van de andere helft.  Stel je eens voor dat vrouwen geen onderwijs meer mogen geven..... wat zou dat betekenen in onze huidige samenleving?

Dit boek leert je je vrijheden te koesteren en te verdedigen voor jou en alle volgende generaties.

o.a. te koop via bol.com: https://www.bol.com/nl/p/het-verhaal-van-de-dienstmaagd/9200000120682765/?gclid=EAIaIQobChMIq9HA3pKS6AIVGs93Ch3JXAGCEAQYAiABEgJahPD_BwE

Lizzy Wijnen, onderwijsbegeleider Arkade